Fullt upp för familjen

Hej på er. Det har varit fullt upp några dagar och vi har inte hunnit med att uppdatera bloggen, dags nu iaf!
Vi var på bvc i tisdags och vågen hoppade till ordentligt upp till 4040g. Vår gissning (och förhoppning) var korrekt. Kul att han går upp så mkt i vikt. Vid längdmätningen var han inte så samarbetsvänlig så det visade 53 vilket kändes mkt tveksamt. Annars har han varit på gott humör även om han slarvar med sömnen. Den lille herren vill gärna vara vaken och har börjat powernappa istället. Får se hur länge det håller i sig.

Tisdagen fortlöpte med en husvisning (inget att ha!) samt middag på Bitter. Det var bra uppslutning och vi hade alla trevligt. Malte skötte sig bra och höll gott humör mest hela tiden. Vi fick även in en resturangamning (vår första ute bland folk) men vi hanterade det diskret och bra. Johanna har kommit in i det hela ordentligt nu.

På torsdagen vankades det poolparty i texas. Martin och Anna annordnande en fantastiskt trevlig kväll, har några fin filmklipp på det men vet inte hur man lägger in dem i bloggen, får se om jag löser det framöver. En mkt trevlig kväll iaf och även denna utan problem för den lille. Hoppas det håller i sig. Fredagen spenderades i texas på föräldrarnas gräsmatta. Sol, skitsnack och lite trädgårdsgolf fick tiden att springa iväg. Man kan kalla golfen för rond 2 i sommarens brödraduell. resultat denna gång.....  ja det får Stefan lägga in om han vill. Trötta hemma nu på kvällen så har Malte äntligen somnat ordentligt, värmen går hårt åt den lille. Imorn får vi besök från Lkp genom Sofia, Andreas och Alva. På kvällen kommer Henke ner för Konsert. Maiden på Ullevi kan bli fantstiskt bra. Räknar med att Malte går med om ca 4 år. Dags att börja prova ut de små hörselskydden.

Lägger in lite bilder här under, fler kommer framöver. Ha det gött alla. Nu blev det ett långt inlägg, hoppas ni orkade läsa det. Ha det toppen / Kramar Familjen


Nygifta utanför kyrkan  Rasken fick en stund med lillen  Micke myste lite med Malte  Trött efter en lång dag  Robban och lillkillen  Lätt hungrig i sängen (morfars fina vagga)  Malte vilar efter bvc-besöket


Senaste dagarna

Slutet på veckan var fullspäckad för familjen. Det var kalas både torsdag och fredag som följdes upp med ett mkt trevligt bröllop i Skövde på lördagen. Malte skötte sig exemplariskt och charmade alla vilket var roligt. Vi lägger in bilder från det inom kort. Det gladde familjen mkt att det gick så bra att åka iväg, sova borta och vara bland mkt folk med Malte. Han verkade uppleva allt ljud omkring sig som sövande. Under söndagen var det andra bullar då han dels var pigg hela dagen samt att en rejäl magknip trädde i kraft på kvällen med skrik och pigghet kombinerat. Inte lika roligt som bröllopet kan man lugnt säga.

Idag är Malte 4 veckor gammal, en viktig milstolpe i allas liv förstår vi. Det skall firas med vägning och mätning imorn samt lita extra god fika!

Återkommer med vikt, längd och bilder inom kort. Vi tippar att den lille krabaten är över 4kg nu. Ha det gott alla så hörs vi snart igen. / Familjen V

Dags för lite nya bilder

Så var det dags för lite bilder. Dels på Henrik, Suss och Selma på besök, men även på KK ( Karl och Kristine). Vidare några härliga bilder på Malte med bl.a Mackan. Mackan som kom med härliga presenter till Malte. Imponerande att en Elfsborgare kan fixa så fina presenter, måste vara kärlek! Kommentera gärna, Ha det gött alla läsare, ses o hörs. / Familjen


Familjen samlad!  Suss testar grabben  Kan det var blivande pojk o flickvän!?  2 rockare möts för första gången!  Kristine o Karl med lillgrabben  Mackan gosar med Malte + present!  Härlig kontakt mellan far och son

Hoppas ni gillar bilderna, kram Malte!

Dagarna går

Hej på er. Galet vad tiden går fort. Helgen bara sprang iväg med massor av besök. Henrik, Suss, Selma och Cleo kom på besök i lördags och vi hade en kanontrevlig dag! Lägger in lite bilder inom kort från det. På söndagen var vi alla helt slutkörda och slappade mest hela dagen. Farmor och Farfar kom på besök senare på kvällen vilket var trevligt. I måndags stack familjen iväg till Backaplan för att köpa en videokamera men det blev inget av detta, får göra ett nytt försök i veckan. Senare kom Kalle och Kristine på besök (bilder kommer där med!) följt av farbror Stefan och Carro. Så det har varit fullt upp i positiv bemärkelse kan man säga. Idag kommer Mackan på besök, lite fika och snack. Det kommer bli skoj det. Det är riktigt roligt att det är så många som vill träffa Malte.

Senare ikväll är det planerat för en golfrunda för pappa T, skall bli spännande att svinga klubban igen.

Det har kommit önskemål att vi skall lägga upp en avföringsdagbok för Malte. Redaktionen har tagit detta förslag under diskussion men ärendet är än så länge bordlagt till nästa stämma.

Resultat gårdagens Tennismatch mellan tennisbröderna.........  skall nog hållas hemligt!

Ha en trevlig dag, lägger ut nya inlägg med bilder inom kort. Hej svejs!

Besök på BVC

Idag (10/7) var det dags för ännu ett besök på bvc med mätning och vägning. Malte hade gått upp ovanligt mkt och vägde idag 3525g och var 52,5cm. Han är en riktigt bjässe nu :)   kanske inte riktigt men det glädjer familjen att han äter bra och växer stadigt. Nu är vi uppe i storlek så att vi får börja prova bärselen. Det skall bli riktigt spännande det!


 
Vår Älskling tar igen sig efter alla besök och all uppmärksamhet



Malte visare igår att han redan nu är en riktigt hårdrockare (till pappas stora glädje!). Han låg och sov i babysitterna då han plötsligt väljer att visa hornen, Underbart! stay rock my dear son! Joey hälsar!

Malte visar att han är en liten hårdrockare! Ge mig hornen!

Besök i Alingsås

Igår (9/7) åkte lilla familjen Vainio till Alingsås för att träffa släkten. Det var fullt hus och mkt trevligt. Farmor Lena skämde bort alla med mat och fika och Malte fungerade som en vandringspokal, från famn till famn och han charmade dem alla. Lägger in lite bilder från släktträffen för er att se här. Extra kul att vi kunde ta några kort på "4 generationer". Ha det toppen alla och tack än en gång för alla fina presenter ni kommer med. Stort tack!

Moster Inger myser med den lilla godingen  Gammelmorfar tar han om Malte  4 generationer  Alexander och Malte myser i soffan  4 generationer av vainios plus Johanna och Ville  Kristoffer, Alexander tillsammans med lilla familjen  Malte och Tomas slappar efter maten

Besök i Bagaregården

Som tidigare berättats så fick vi finbesök av familjen Forslund (Kalle, Monika och Algot) som riktigt skämde bort oss. Det tackar vi verkligen för, inte nog med att det smakade fantastiskt med paj och tårta, vi hade också mkt trevligt. Tack!


Familjen Forslund på besök


Sedan fick vi besök av Anna och Igor som fick en stund med lille Malte. Tack för fikat också. Visste inte att Igor kunde baka så gott! Det ser vi gärna mer av!

                           Igor känner suget efter barn        Anna ville också känna på lillen



 

Tisdagen den 8:e

Hej på er, dagen har varit lugn och skön. Fick besök av Monica, Kalle och Algot idag. De kom med mat, tårta, blommor och presenter. De skämde verkligen bort oss (bilder kommer senare!). Malte hade lite svårt att varva ner och somnade sent. Han har sovit nästan nonstop efter att de gått. Blev en mysig och riktigt lugn promenad under den senaste tuppluren. Nu skall vi försöka få i honom lite mat, även oss själva innan Anna och Igor kommer på besök. Skall bli trevligt att träffa dem, det var ett tag sedan sist.

Imorn vankas det tripp till Alinge-Texas för att träffa släkten. Blir nog mostrar, vissa kusiner och morfar och farmor (mina alltså!). Framförallt blir det serverad mat och fika från morsan vilket inte är helt fel i dessa dagar. Rapporterar mer om de senare. Dags för lite soppa och varma mackor innan besöket. Sjusovarn och Johanna hälsar. Hörs / TV

Måndagen den 7:e

Så var det måndag och Malte är numera 2 hela veckor gammal. Vi bestämde oss för att kila ner till BVC och väga lillkillen. Han käkar ju bara bröstmjölk nu så det kan vara skönt att väga honom så man vet att han får i sig tillräckligt med näring. Riktmärket att gå efter är 150g i viktökning per vecka. Förra veckan (tisdags) vägde han 3074g så ni mattegenier kan säkerligen räkna ut vad han bör väga idag. Två oroliga föräldrar lade Malte på vågen och kunde glatt se att han vägde in på 3380g. En klockren ökning som gladde föräldrarna mkt.  Därefter, när vi skulle ta på honom kläderna igen, så både kissade och bajsade han ner hela skötbordet som bonus. Det tar man gärna i det läget.

Dags för nu matning och lite lunch för oss. Vem vet... vi kanske får äta tillsammans idag. Ha det gott / Familjen

Några blandade bilder från de senaste dagarna

Dagarna går fort, man kan knappt förstå att Malte närmar sig 2 veckor. Tacka vet jag digitalkameran. Man knäpper kort mest hela tiden. Tänkte lägga in några för er att se.

        Johanna och Malte          
Malte börjar bli bekväm i badet o njuter    Malte sover som en mästare efter sitt bad        Är det stolta Farmor och Farfar som gosar med Malte?    Mormor och Morfar på besök   Stifftet kelar med lillen    Jonte kunde inte hålla sig borta länge. Passa dig för honom.               

4 Juli kl. 14.30

Vi har haft en lugn och härlig morgon som efterföljdes av en promenad till biblioteket. Malte sov som en liten gris i sin fina vagn. Nu vankas det en liten familjär tupplur innan det blir en ny, lite längre promenad. Ha det gott!


Malte sover sött i sin fina vagn.


Veckan som gått (fram till och med torsdag)

Veckan som gått har varit spännande och mysig. Det började med att Malte (på sin 1 veckasdag) tappade navelsträngen. Det luktade inte kärlek direkt och det var två mkt oroliga föräldrar som tvättade rent i naveln. På tisdagen besökte vi BVC för första gången och fick goda besked. Vikten går upp som den skall och Malte vägde in på 3074g vilket är en mkt bra ökning på 5 dagar (från 2930g).

Vidare har vi tagit det lugnt och slappat. Tagit en del promenader tillsammans och bara lärt känna varandra vilket inte är helt fel. Det har krånglat lite med amningen men med mammas bestämda inställning så har det gått vägen.

Idag (torsdag) kom farmor och farfar på besök. De skämde bort oss och lagade mat. Därefter har vi bara fikat och latat oss i soffan. Malte har varit i deras famn under större delen av kvällen och verkar nöjd med det.

Nu är det dags att sova lite innan nästa matstund träder i kraft. Hörs senare / familjen via Tomas


Välkommen till vår nya blogg!

Hej på er. Det här är en blogg för vår lilla nybildade familj. Den består av mamma Johanna, pappa Tomas och lilla Malte (1 1/2 vecka gammal!). Här kan ni följa vårt liv under den närmsta tiden. Ha det bra / familjen

Här är en tredjedel av familjen, men den viktigaste!

RSS 2.0